Een Google-account maken

Een Google-account maken kan gratis en biedt heel wat voordelen.

Als je van bepaalde diensten gebruik wil maken bij een organisatie of firma moet je veelal eerst lid worden. Je moet je dan inschrijven en je krijgt een lidkaart. Dat is ook zo op het internet, maar daar noemen ze het een account. Je schrijft je online in op een website en je kunt voortaan van de aangeboden diensten gebruik maken nadat je je aangemeld (= ingelogd) hebt met je een eigen gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. De gebruikersnaam is meestal je e-mailadres.

Een firma die ontzettend veel gratis diensten aanbiedt op het internet is Google LLC. Je kunt met een Google-account e-mailen, internetten, je foto’s en je documenten online bewaren en nog veel meer.

  • Je krijgt een gratis e-mailadres: @gmail.com
  • Je krijgt gratis online opslagruimte op Google Drive voor je documenten die je thuis én op andere plaatsen kan bewerken.
  • Je krijgt gratis toegang tot Google Documenten om documenten, PowerPoints enz. te maken.
  • Je hebt ook de mogelijkheid om in te loggen bij Google Chrome en je bladwijzers en extensies zowel in school als op andere plekken te gebruiken.
  • Je krijgt gratis opslagruimte op Google Foto’s op al je foto’s op te slaan.
  • Enz.

google-account

Maak hier een Google-account aan.

Let op je moet beschikken over een gsm. Heb je er geen dan klik je op de drie puntjes naast de adresbalk en daarna op Nieuw incognitovenster. Typ accounts.google.com in de adresbalk. Alleen zo krijg je geen foutmelding als je het gsm-nummer niet invult. 

Je moet op die pagina je Voornaam en Naam invullen.

Je kiest een e-mailadres: maak er eentje van het type voornaam.naam@gmail.com.

geen hoofdletters gebruiken
geen spaties gebruiken
je mag wel een (liggend) streepje gebruiken
(Je mag eigenlijk ook een eigen, bestaand e-mailadres gebruiken, maar dat raad ik af.)

Je kiest een wachtwoord: minimaal acht lettertekens, liefst een afwisseling van kleine letters en hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Moeilijk te raden door anderen, maar wel makkelijk te onthouden. Ook een zinnetje kan.
Meer tips vind je hier.

Je bevestigt je wachtwoord en klikt op Volgende.

GoogleAccount

Het kan gebeuren dat je gebruikersnaam door de Google webpagina niet aanvaard wordt. Dit gebeurt wanneer iemand met dezelfde naam dit e-mailadres al gebruikt.
Je kunt proberen de volgorde te veranderen: naam.voornaam of je voegt een cijfer toe of je tweede naam enz. voornaam. voornaam2.naam. Google zelf heeft enkele voorbeelden die Beschikbaar zijn.

foutaccount

Gelukt? Dat is pas het begin! Nu moet je nog heel wat gegevens invullen.

  • Geboortedatum (je moet ouder zijn dan 16!)
  • Je moet ook je gsm-nummer invullen – Google gebruikt dit nummer om te kijken of jij het wel bent. Ze sturen een sms naar je gsm met een cijfercode die je moet invullen op de site (niet onthouden!)

Je moet ook heel wat Gebruiksvoorwaarden goedkeuren o.a. door nieuwe wetgeving daaromtrent.